Челси срази у дома Евертън с 2:0 в мач от 27-ия кръг на английската Висша лига и се утвърди на четвъртата позиция във временното класиране. Бен Годфри от гостите си вкара автогол в 31-ата минута, а в 65-ата Жоржиньо се разписа от дузпа.

Играчите на Томас Тухел бяха по-актуивни вначалните минути, но така и не създадоха сериозни положения за гол. Въпреки това те поведоха в 31-ата минута, когато Маркос Алонсо намери Кай Хавертц, който отклони топката технично и тя се удари в Бен Годфри, след което влетя в межата за 1:0. Десет минути по-късно "сините" можеха да удвоят аванса си, но ударът на Маркос Алонсо бе блокиран.

И след почивката домакините продължиха да доминират, а в 51-ата минута Пикфорд отрази удар на Алонсо от далечно разстояние. Малко по-късно "сините" вкараха втори гол чрез Хавертц, но той не бе зачетен заради игра с ръка. В 64-ата минута Джордан Пикфорд събори играч на лондончани в наказателното поле и съдията даде дузпа, а Жоржиньо бе точен от бялата точка за 2:0. В самия край пропуски направиха Тимо Вернер и Н'Голо Канте, а "карамелите" така и не застрашиха вратата на Едуард Менди.

След успеха си „сините“ са четвърти с 50 точки и имат 4 повече от петия Евертън, но изостават а 3 от третия Лестър и на 4 от втория Манчестър Юнайтед.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА