Челси се измъчи у дома с втородивизионния Лийдс и след 3:2 се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, където ще се изправи срещу Лестър. Победният гол вкара Конър Галахър в добавеното време на мача. Преди това точни за домакините бяха Николас Джаксън и Михайло Мудрик. Матео Джоузеф пък се разписа на два пъти за йоркширци.

В последния момент от сметките отпадна българският национал Илия Груев. Неговата липса се забеляза в халфовата линия на Лийдс. Играта на тима определено не бе толкова стабилна както в последно време.

Още в 8-ата минута Лийдс излезе напред в резултата. Джейдън Антъни намери Матео Джоузеф, който беше на стрелкова позиция. Той запази хладнокръвие и реализира за 1:0. Челси натисна и веднага потърси изравняването. В 13-ата минута удар на Енцо Фернандес премина много близо покрай целта. Две по-късно равенството беше възстановено. Мойсес Кайседо влезе в ролята на асистент, а Николас Джаксън порази вратата.

Последваха силни минути за домакините. Удар на Михайло Мудрик беше спасен от Илан Мелие, а Чуквунонсо Мадуеке би неточно. Все пак преди почивката лондончани успяха да стигнат до пълен обрат в резултата. Рахим Стърлинг и Мудрик комбинираха добре. Украинецът завърши нападението за 2:1 в полза на „сините“.

Час игра след началото Лийдс отново изравни. Джейдън Антъни центрира към непокрития Матео Джоузеф. Тази комбинация отново даде резултата, а Джоузеф удвои головата си сметка. В 82-рата минута опасен удар на Антъни от средна дистанция профуча над напречната греда. Играта на Челси определено не се получаваше през вторите 45 минути.

Все пак футболистите на Маурисио Почетино успяха да се съберат и да стигнат до победата с гол в добавеното време. Енцо Фернандес изведе Конър Галахър, който порази целта и собственоръчно прати Челси на четвъртфинал.