Челси победи с класическото 3:0 при гостуването си на Лийдс в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Головете вкараха Мейсън Маунт, Кристиан Пулишич и Ромелу Лукаку. 

В средата на първото полувреме домакините, които се борят за мястото си във Висшата лига, останаха с човек по-малко, което улесни задачата на "сините" от Лондон. Даниел Джеймс беше изгонен с директен червен картон.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След поражението Лийдс е на 18-ото място с 34 точки, докато Челси почти сигурно си гарантира участието в Шампионска лига. Тимът на Томас Тухел е трети с 60 точки, с 4 повече от четвъртия Арсенал и на 5 от Тотнъм, които обаче са с мач по-малко.

Челси поведе с първата си голова възможност в срещата в Лийдс. В четвъртата минута Рийс Джеймс подаде на Мейсън Маунт, който се разписа от границата на наказателното поле - 0:1.

Четвърт час след началото далечен удар на Диего Йоренте не намери вратата на Едуард Менди. В 24-ата минута Даниел Джеймс направи голяма глупост и получи директен червен картон. Той влезе остро в краката Матео Ковачич. Хърватският национал не успя да продължи участие в срещата и беше принудително заменен от Рубен Лофтъс-Чийк.

Малко след това Ромелу Лукаку порази целта, но голът на белгийския таран не беше зачетен заради засада.

В края на първата част за кратко играта беше спряна, защото фен на гостите трябваше да получи медицинска помощ. Това се случи на фона на освиркванията от страна на домакинските запалянковци.

Десет минути след началото на втората част Челси удвои преднината си. В 55-ата минута Кристиан Пулишич също се разписа във вратата на Лийдс - 0:2. 

С човек по-малко домакините нямаше как да се противопоставят на Челси. Гостите дори стигнаха до трето попадение. Вкара го Ромелу Лукаку в 83-ата минута. Мощният таран на "сините" проби в наказателното поле и преодоля Илан Мелие - 0:3. 

Пет минути преди края Джо Гелхард пропиля добър шанс да вкара почетен гол за Лийдс.

Тимът на Джеси Марш продължава да се бори за спасение във Висшата лига. Лийдс има равен брой точки с Бърнли - по 34, но е с мач повече. В последните два кръга отборът на Джеси Марш ще посрещне Брайтън и ще гостува на Брентфорд.

На Челси остават двубои с Лестър и Уотфорд, а на дневен ред е финалът за ФА Къп срещу Ливърпул в събота (14 май).

В друг мач от 33-ия кръг Лестър победи с 3:0 изпадналия от Висшата лига Норич, а Уотфорд и Евертън завършиха 0:0.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ