Лидерът Челси победи трудно с 2:1 при гостуването си на Уотфорд в мач от 14-ия кръг на английската Висша лига и остана на върха във временното класиране. В 13-ата минута двубоят бе прекъснат, защото привърженик на трибуните получи сърдечен арест и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ. Фенът бе стабилизиран и откаран в най-близката болница, а след половин час пауза срещата бе подновена.

"Сините" поведоха с гол Мейсън Маунт (30), който комбинира с Кай Хавертц и вкара топката във вратата на Даниел Бахман. Три минути след това Хавертц отбеляза попадение, което не бе признато заради засада. "Стършелите" успяха да изравнят преди почивката чрез Еманюел Денис (43), който получи топката от Муса Сисоко, проби в наказателното поле на Челси и реализира за 1:1.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През втората част гостите натиснаха и стигнаха до успеха след гол на Хаким Зиеш (72), който се възползва от асистенция на Мейсън Маунт. Кай Хавертц можеше да вкара третия гол за Челси в мача в 82-ата минута, но ударът му с глава бе отразен от Бахман. Юрай Куцка стреля от пряк свободен удар в добавеното време на мача, но Едуар Менди успя да спаси. С тази победа Челси запазва лидерската си позиция във Висшата лига с 33 точки, а Уотфорд е седемнадесети с 13 точки.

В друг мач от кръга шампионът Манчестър Сити спечели с 2:1 при визитата си на Астън Вила в Бирмингам.

Рубен Диаш (27) и Бернардо Силва (43) дадоха сериозен аванс за "гражданите" през първата част след асистенции на Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус, а веднага след почивката Оли Уоткинс (47) намали. След това Езри Конса имаше претенции, че срещу него е извършено нарушение в наказателното поле на гостите в 59-ата минута, но ситуацията бе подмината. Бразилският страж на шампионите Едерсон пък се наложи да отразява удар на Чуквуемека в 75-ата минута, а домакините така и не стигнаха до изравняване.

След успеха си Сити остана втори с 32 точки, а Вила заема 13-а позиция с 16 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА