Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в голямото дерби от 23-ия кръг на английската Висша лига.
Гостите поведоха с гол на бразилеца Давид Луис в 25-ата минута. Холандският национал Жоржиньо Вайналдум изравни в 58-ата.

В грешник за "сините" от Лондон се превърна Диего Коста. Испанският голмайстор пропусна дузпа в 77-ата минута.

След това реми лидерът има 56 точки, а Ливърпул остава четвърти с 46 т.

Садио Мане се завърна навреме от Купата на Африка и поигра през последните 15 минути за Ливърпул.
Преди почивката гостите имаха леко надмощие и успяха да поведат в 24-ата минута.  Давид Луис вкара феноменален гол от пряк свободен удар от 25 метра. Топката се отби в гредата и спря в мрежата зад Миньоле за 0:1. 

Второто полувреме започна силно за домакините и в 48-ата минута Роберто Фирмино пропусна да изравни от чиста позиция. Секунди по-късно Моузес се възползва от груба грешка на играч на Ливърпул и пое топката в близост до вратата на домакините, но ударът му от малък ъгъл срещна страничната греда. 

Toчно седем минути след това домакините стигнаха до изравняване на резултата. Милнър изпрати една топка в малкото наказателно поле, а Моузес не успя да я изчисти, и Вайналдум с глава от близка дистанция матира Куртоа и изравни – 1:1. 

В 76-ата минута Диего Коста падна в наказателното поле и реферът побърда да посочи „бялата точка“. На повторенията се видя, че контактът между тарана и Матип бе много лек, но въпреки това Марк Клатънбърг бе безкомпромисен. Зад топката застана именно нападателят, но Миньоле улови ъгъла и спаси дузпата. 
 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА