Челси излъга Манчестър Сити с 1;0 на "Уембли" и за втора поредна година се класира на финала в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Хаким Зиеш (55) реализира единствения гол и се превърна в герой за "сините", а германският мениджър Томас Тухел постигна първа победа срещу Пеп Гуардиола в шестия сблъсък между двамата.

Преди началото на двубоя с двуминутно мълчание бе почетена паметта на принц Филип, чието погребение бе днес.

Футболистите на Томас Тухел изиграха силна първа част, в която стигнаха до гол още в 7-ата минута на Зиеш, но той не беше зачетен заради засада на подалия му Тимо Вернер. До почивката неточни удари отправиха Бенджамин Чилуел и Рийс Джеймс от лондончани и Фернандиньо от "гражданите". 

В началото на второто полувреме Кевин де Бройне се контузи и се наложи Хосеп Гуардиола да го смени с Фил Фодън.

В 55-ата минута Хаким Зиеш отбеляза гол след асистенция на Тимо Вернер и даде преднина на "сините". Пет минути след попадението си Зиеш можеше да вкара и второ, но Закари Стефън брилянтно спаси удара му по земя.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 63-ата минута "гражданите" имаха претенции за дузпа. Рахим Стърлинг падна в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи. В 81-ата минута топката се удари в ръката на футболист на Челси в наказателното поле, а реферът Майкъл Дийн разгледа ситуацията на ВАР системата и отсъди фаул в нападение.

Играчите на Гуардиола натиснаха и в 84-ата минута Рахил Стърлинг отправи удар от изгодна позиция, но топката премина над вратата. В третата минута от добавеното време Кристиан Пулишиш получи топката зад отбраната на Сити и успя да реализира, но се оказа, че е в положение на засада и голът не бе зачетен.

В крайна сметка Челси се класира за финала на турнира втори пореден сезон, след като през миналия загуби от градския съперник Арсенал с 1:2. Сега "сините" очакват победителя от Лестър и Саутхемптън на 15 май в спор за трофея.