Челси и Ливърпул завършиха 0:0 в отложен мач от 8-ия кръг на английската Висша лига. Това е четвърти пореден двубой между двата съперника, който завършва без отбелязан гол и общо шесто последователно равенство.

"Сините" от Лондон имаха повече положения за гол и дори на два пъти пратиха топката в мрежата зад Алисон, но попаденията им не бяха зачетени.

В 12-ата минута Кай Хаверц стреля в средата на вратата, но Алисон се намеси много добре. В 25-ата минута Рийс Джеймс вкара топката във вратата на Алисон, но попадението не бе зачетено заради засада. 

Вратарят на домакините Кепа Арисабалага се намеси решаващо в 45-ата минута при изстрел на Дарвин Нунес, а в добавеното време на първата част спаси и удар на Джо Гомес. 

Малко след почивката Хаверц бе изведен сам срещу Алисон и вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка на германеца. В 58-ата минута Жоао Феликс проби до границата на наказателното поле, но шутира на сантиметри встрани от вратата. Две минути след това Нунес бе намерен на добра позиция, но Кепа лесно спаси опита му за гол. В 77-ата минута Жоао Феликс бе на много добра позиция, но прати топката над вратата на Алисон. 

След равенството лондончани са 11-и в класирането с 39 точки, а Ливърпул е осми с 43 пункта и вече изостава на 7 от четвъртия и петия Тотнъм и Манчестър Юнайтед, като има мач по-малко от "шпорите" и един повече от "червените дяволи".

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!