Челси победи Арсенал с 3:1 в дербито на Лондон и крачи уверено към титлата на Англия. Успехът дойде с попадения на Маркос Алонсо, Еден Азар и Сеск Фабрегас. За "артилеристите" точен бе Оливие Жиру.

Челси поведе чрез скандален гол на Алонсо в 13-ата минута. Коста нацели гредата, топката се върна към полето, а там Алонсо удари с лакът в главата на Белерин и вкара за 1:0. Реферът Мартин Аткинсън обаче не видя нарушение и зачете гола, а футболистът на Арсенал бе заменен принудително.

Тимът на Антонио Конте направи решителна крачка към победата в 53-ата минута. Еден Азар получи топката в центъра на терена, направи страхотен индивидуален пробив, преодоля четирима играчи на Арсенал и стреля покрай Чех за 2:0.

Последното попадение за "сините" дойде в 85-ата минута, когато Фабрегас се възползва от грешка в отбраната на Арсенал и направи резултата класически.

Възпитаниците на Арсен Венгер върнаха едно попадение в добавеното време, но за повече време нямаше. Оливие Жиру бе автор на гола, след като засече с глава центриране на Начо Монреал.

Челси е на върха с 59 точки, докато вторият и третият - Tотнъм и Арсенал, имат по 47.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА