Челси надви Тотнъм с 4:2 след драма с дузпи на своя „Стамфорд Бридж“ в реванша им от лондонския полуфинален сбъсък в турнира за Купата на Лигата. Така "сините" се класираха за рекорден осми път в историята на финал в тази надпревара и ще спорят с Манчестър Сити за трофея. В редовното време „сините“ спечелиха с 2:1 и така общият резултат от двата мача бе 2:2. „Шпорите“ бяха спечелили с 1:0 на „Уембли“ в първата среща и замечтаха за финал и първи трофей от 11 години. В надпреварата обаче не важи правилото за повече попадения на чужд терен, а при равенство след двата мача в общия резултат се пристъпва към дузпи. Нголо Канте (27) даде аванс на домакините, а Еден Азар (38). Фернандо Йоренте (50) намали и докара мача до дузпи. При тях нито един от играчите на домакините не сгреши, а Ерик Дайър и Лукас Моура от гостите пропуснаха от бялата точка.

Гонсало Игуаин бе официално представен на "Стамфорд Бридж" четвърт час преди началото на мача и след това го изгледа от трибуните. Неговите нови съотборници пък започнаха по-активно, но не създаваха голови положения. В 14-ата минута след центриране от фаул Оливие Жиру опита странична ножица, но разочарова с изпълнението си. „Сините“ все пак материализираха превъзходството си и поведоха в 27-ата минута, когато Нголо Канте шутира от границата на наказателното поле, топката премина покрай куп играчи и влезе във вратата за 1:0.

След още 11 минути игра Сезар Аспиликуета получи отдясно и върна топката към точката на дузпата, където Еден Азар я засече и удвои преднина на домакините.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Няколко секунди след почивката Жоржиньо отправи силен удар извън наказателното поле, но вратарят на гостите Газанига спаси. Четири минути след това „шпорите“ върнаха едно попадение, след като при центриране в наказателното поле на „сините“ Фернандо Йоренте с глава вкара за 2:1.

Челси веднага можеше да си върне преднината от две попадение, но Оливие Жиру пропусна сам срещу вратаря. Последваха пропуски на Азар и Педро от изгодни позиции за домакините, а в 70-ата минута Газанига с дълъг пас изведе Лукас Моура зад защитата на „сините“, но бразилецът не намери целта.

До края на редовното време „сините“ търсеха повече гола, но Азар в 74-ата минута и Жиру в добавеното време не успяха да намерят очертанията на вратата.

Челси - Тотнъм 4:2 след дузпи, 2:1 в редовното време
(в първата среща 0:1, общ резултат 2:2 и 4:2 след дузпи)

ПРИ ДУЗПИТЕ
0:1 Кристиан Ериксен бележи първата дузпа
1:1 Вилиан изравнява след хладнокръвно изпълнение
1:2 Ерик Ламела отново дава аванс на „шпорите“
2:2 Сезар Аспиликуета вкара втората дузпа за домакините
2:2 Ерик Дайър праща топката над вратата
3:2 Жиржиньо реализира с много слаб удар
3:2 Лукас Моура пропуска, след като Кепа хвана ъгъла и спаси
4:2 Давид Луис вкарва последната дузпа в мача и класира Челси за финала