Челси продължава със страхотно си представяне в Англия. „Сините“ постигнаха рекордна в историята си 12-а поредна победа във Висшата лига, надделявайки като домакини с 3:0 над Борнемут. Срещата на „Стамфорд Бридж“ беше част от 18-ия кръг на шампионата.

Двубоят започна сравнително равностойно. Домакините избягваха излишните рискове и търпеливо изчакваха своя шанс. Той дойде в 24-ата минута, когато Педро изведе „сините“ напред в резултата. Испанецът получи топката на границата на противниковото наказателно поле и с техничен удар прати топката във вратата на Боруц.

До края на първата част гостите организираха няколко добри атаки, които обаче не доведоха до попадение във вратата на Тибо Куртоа.

Втората част започна по прекрасен начин за домакините, които получиха правото да изпълнят дузпа в 48-ата минута. Еден Азар беше повален в наказателното поле и съдията не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият, който не сбърка – 2:0 за Челси. В добавеното време Педро оформи крайния резултат с втория си гол в мача. 

Във временното класиране Челси е лидер с актив от 46 точки. Борнемут е на 13-а позиция с 21 пункта.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА