Челси победи с 3:1 при гостуването си на най-големия си конкурент за титлата Манчестър Сити в сблъсък от 14-ия кръг на Висшата лига. "Сините" от Лондон изоставаха в резултата след нелеп автогол на Гари Кейхил, но през втората част вкараха три безответни попадения за осмия си пореден успех в първенството. Диего Коста, Вилиан и Еден Азар се разписаха във вратата на "гражданите", а в края на двубоя червени картони получиха Серхио Агуеро и Фернандиньо и така домакините завършиха с 9 човека.

След сладкия успех на "Етихад" Челси събра 34 точки и се откъсна на върха. Сити остава с 30 на третото място, а толкова има и Ливърпул преди гостуването си утре на Борнемут.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на загиналите играчи на Чапекоензе. Давид Луис, Вилиан и другите бразилци се бяха подготвили и играха със специални ленти на ръката, на които беше изписано името на почернения отбор.

Мачът започна на много високи обороти. Първата ситуация беше пропусната от Еден Азар в 15-ата минута. Малко по-рано домакините изразиха претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на Кейхил, но основания за наказателен удар нямаше. Най-доброто положение за "гражданите" дойде в 21-ата минута, когато Куртоа изби изстрел на Агуеро. Малко след това Азар бе изведен сам срещу Клаудио Браво, преодоля го, но реши да стреля към опразнената врата, но без успех. До почивката Агуеро направи още един пропуск, а в края на първото полувреме Сити поведе. В 45-ата минута Хесус Навас центрира, а Гари Кейхил в опита си да изчити прати топката в мрежата зад Куртоа, вкарвайки си нелеп автогол - 1:0.

В 60-ата минута Челси изравни чрез Диего Коста, който отбеляза след асистенция на Фабрегас - 1:1. Малко след това Агуеро пропусна поредната възможност, като отново Куртоа се намеси отлично. В 70-ата великолепна контраатака завърши с втори гол за Челси и обратът стана факт. Диего Коста изведе Вилиан и той с удар по диагонал направи 1:2.

Избраниците на Гуардиола се опитаха да изравнят, като в игра се появи и Яя Туре. В 78-ата минута Сити имаше сериозни претенции за дузпа. Маркос Алонсо изрита Хесус Навас в наказателното поле, но съдията Антъни Тейлър остана безмълвен.

В 90-ата минута Маркос Алонсо изведе Азар, който напредна и този път успя да накаже Браво, с което сложи край на интригата - 1:3.

В края Агуеро получи червен картон за много грубо влизане в краката на Давид Луис. Последва меле между играчите на двата отбора. Фернандиньо хвана за гушата Фабрегас, а след това го изблъска и съдията изгони и бразилеца с директен червен картон.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА