Челси победи градския съперник Кристъл Палас с 2:1 в мача им от 30-ия кръг на английската Висша лига и се върна на пътя на успеха след двете поредни загуби в Манчестър последователно от Юнайтед (1:2) и Сити (0:1). Идната седмица лондонският тим гостува на Барселона в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига след 1:1 на "Стамфорд Бридж".

„Сините” доминираха от самото началото, а един от най-активните в техните редици Вилиан (25) вкара първия гол след удар от границата на наказателното поле и рикошет в Томкинс. Бразилецът вкара пети гол в последните си пет мач за тима.

В 32-ата минута Маркос Алонсо центрира отляво, Вилиан пропусна топката, а Азар я продължи към Дзапакоста. Последният шутира и Кели се опита да изчисти, но си вкара автогол след рикошет в Хенеси. В края на първата част Оливие Жиру пропусна да направи разликата класическа, след като Томкинс изчисти топката на голлинията. При последвалия корнер Азар вкара гол, отменен заради засада.

Малко след почивката Кристенсен сгреши и даде шанс на Сьорлот да шутира отблизо, а топката срещна гредата. В 51-вата минута Томкинс блокира удар на Вилиан от границата на вратарското поле. Девет минути по-късно Вилиан изпълни фаул, а Хенеси успя да спаси. В 67-ата минута след удар на Жиру топката пак се отби в гредата.

Възстановеният от контузия Уилфред Заха се бе появил в игра на почивката на мястото на Бентеке, а в последната минута аситира на Патрик ван Аанхолт (90), който оформи крайния резултат. В добавеното време „орлите” натиснаха, но не успяха да стигнат до точката.

След успеха си Челси остава пети с 56 точки и се доближи на 2 от четвъртия Тотнъм, който е с мач по-малко. Кристъл Палас остава в опасната зона на 18-а позиция с 27 точки и една по-малко от 17-ия Саутхемптън.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА