Защитникът Марк Кукурея официално беше представен като ново попълнение на Челси. 24-годишният испанец подписа с лондончани до 2028 г. Челси привлече Кукурея от Брайтън, а сделката е на стойност 68 милиона евро, твърдят медиите на Острова. 

Трансферът е рекорден в историята на "чайките".

Кукурея вече е картотекиран и ще бъде на разположение за първия мач на Челси от Висшата лига срещу Евертън - утре от 19:30 часа. 

Испанецът е четвъртото ново попълнение на "сините" това лято след Рахийм Стърлинг, Калиду Кулибали и Карни Чукумека.

"Наистина съм щастлив. Това е голяма възможност за мен да се присъединя към един от най-добрите клубове в света и ще работя усилено, за да бъда щастлив тук и да помогна на отбора", коментира Кукурея, който взе номер 32 в Челси.

Защитникът, който е юноша на Барселона и има мачове за втория отбор на каталунците, пристигна в Брайтън през миналия сезон от Хетафе срещу 18 милиона евро. На левия бек му отне само един сезон, за да премине от отбор в средата на таблицата до такъв, който може да се бори за спечелването на титлата във Висшата лига. 

"Марк Кукурея е фантастичен футболист и е много подвижен. Интелигентен е и може да играе на няколко позиции в нашата схема. Бен Чилуел ще може да избегне пренатоварване след завръщането си от лечение на контузия. Разполагаме още с Маркос Алонсо и Емерсон, но Кукурея също е опция за тази позиция и вярвам, че той може да се справи в защитната ни линия. Той има профила на Аспиликуета, но е с ляв крак. Това ни дава много опции", коментира мениджърът на Челси Томас Тухел.