Челси завърши при 0:0 с Борнемут в среща от петия кръг на английската Висша лига.

Така "сините" продължават да имат само една победа от началото на сезона и остават на незавидното 14-о място, докато Борнемут е позиция по-долу.

Михайло Мудрик проби в наказателното поле отляво и центрира по въздух към Конър Галахър, който от 3-4 метра не успя да отбележи в първите минути на двубоя.

След четвърт час игра дошлият през лятото от Виляреал Никълъс Джаксън имаше шанс да отбележи. Колумбиецът стреля от дистанция, но право в лявата греда на вратата, пазена от Норберто Нето.

Пет минути по-късно домакините от Борнемут също имаха възможност да отбележат от изгодна позиция. Данго Оутара се намираше във вратарското поле на Роберт Санчес и стреля, но испанският страж на Челси парира удара.

В 33-ата минута капитанът на Челси в този двубой Конър Галахър също се „отличи“ със сериозен пропуск. Английският национал получи около точката за изпълнение на дузпа, откри си пространство и стреля, но в обсега на Нето.

Стърлинг нацели за втори път гредата за Челси около 5 минути след началото на втората част от пряк свободен удар. При добавката защитникът Ливай Колуил вкара кълбото в мрежата, но бе в положение на засада и попадението логично бе незачетено.

След разбъркване в малкото наказателно поле Челси опропасти пореден сериозен шанс за гол. Джаксън получи от Стърлинг вляво от вратата и центрира остро към оказалия се в близост до голлинията Колуил, но английският национал не успя да вкара и топката бе изчистена.

В 80-ата Доминик Соланке предизвика рефлекса на Роберт Санчес. Англичанинът получи от Филип Билинг и стреля веднага, но испанският страж на Челси се намеси.

В поредна много изгодна ситуация Челси пак пропусна – в 85-ата минута. „Сините“ се оказаха в ситуация трима на двама при контраатака в половината на Борнемут. Кол Палмър изведе вдясно Рахийм Стърлинг, който му върна около точката за дузпа. Там обаче бившият футболист на Манчестър Сити не насочи добър удар.

В следващия кръг Челси излиза като домакин на Астън Вила, докато Борнемут ще гостува на Брайтън.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!