Челси загуби с 0:2 домакинството на Брентфорд от 33-ия кръг на Висшата лига и продължи да затъва.

"Сините" нямат победа в последните си осем мача във всички турнири (2 равенства и 6 загуби), като загуби последните си пет поредни двубоя. За последно „сините“ имаха по-дълга негативна серия без победа между октомври и декември 1993 г. (11 мача), която включваше серия от шест поредни поражения. Това беше и последният път, когато отборът претърпя пет или повече последователни загуби.

Брентфорд поведе с 1:0 в 37-ата минута, когато Сесар Аспиликуета си отбеляза нелеп автогол. Йенсен центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Занка Йоргенсен продължи топката с глава, а тя след това се отклони от тялото на Аспиликуета и влезе във вратата на Кепа Арисабалага.

Челси подложи Брентфорд под сериозен натиск в началото на второто полувреме. В 54-ата минута след подхлъзване на Пиер-Емерик Обамеянг в наказателното поле, той бързо се изправи на крака и отправи удар, прокарвайки топката през краката на Занка, но Давид Рая спаси лесно.

Минута по-късно пред Обамеянг се откри нова възможност, но ударът му с глава се оказа неточен и топката излезе в аут.

Челси продължи да притиска своя съперник през второто полувреме и в 57-ата минута Михайло Мудрик центрира в наказателното поле на Брентфорд, където Тиаго Силва стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб и излезе в аут.

Челси организира много добра атака в 59-ата минута, когато Рахийм Стърлинг пусна много добър извеждащ пас към Обамеянг, който стреля, но слабо и право в ръцете на Давид Рая.

Брентфорд удвои своята преднина в 78-ата минута, когато Брайъм Мбемо напредна, след което преодоля Фофона и стреля, топката рикошира в крака на Тиаго Силва и влетя във вратата на Арисабалага.

Челси игра по-добре през второто полувреме, но отново не успя да вкара нито един гол в съперниковата врата.

След тази загуба Челси остава единадесети с 39 точки, докато Брентфорд вече има 47 и е на девето място.