Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Челси обърна като гост Кристъл Палас с 3:1 в последен мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Джеферсон Лерма вкара фамозен гол за „орлите“, но с два гола на Конър Галахър и един на Енцо Фернандес „сините“ стигнаха до обрата и трите точки.

След половин час игра футболистите на Рой Ходжсън откраднаха топката в близост до наказателното поле на Челси. Тя стигна до Джеферсон Лерма, който си я нагласи на десния крак и с плътен диагонален удар я прати неспасяемо в мрежата на вратаря Петрович.

В 41-ата минута домакините претендираха за дузпа, но съдията Майкъл Оливър подмина претенциите им. В добавеното време на първата част Конър Галахър проби в наказателното поле и стреля, но прати топката покрай вратата.

По-малко от 120 секунди от началото на втората част тимът на Маурисио Почетино изравни. Мало Густо центрира отдясно и в наказателното поле и Конър Галахър засече топката в мрежата на Палас за 1:1.

В 73-ата минута и футболистите на Челси имаха претенции за дузпа, които също бяха подминати. Четири минути след това удар на Матеуш Франка бе спасен безпроблемно от Петрович.

Челси дочака своя момент и той дойде в 91-ата минута. Рахийм Стърлинг изведе Коул Палмър на дясното крило. Палмър нахлу в наказателното поле и върна топката към границата му, откъдето връхлетя Конър Галахър от втора позиция и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на „орлите“.

Палмър бе в основата и на решителния трети гол за Челси, който падна в 94-ата минута. Тогава младокът стигна до наказателното поле с топка в крака и подаде наляво към Енцо Фернандес, който финтира футболист на Палас и със силен удар я прати в близкия ъгъл на Дийн Хендерсън.

След успеха "сините" излязоха на 10-о място с 34 точки в актива си. Кристъл Палас пък остава на 15-о място с 24 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!