Челси отвя у дома новака Лутън с 3:0 в мач от третия кръг на английската Висша лига. Два гола отбеляза Рахийм Стърлинг, а Николас Джаксън също се разписа, като това бе неговият дебютен гол за "сините".

Домакините имаха инициативата през цялото време и поведоха в 17-ата минута, когато Рахийм Стърлинг се отскубна чудесно и премина през няколко играчи, като успя да завърши в далечния ъгъл на вратата на Лутън за 1:0.

След почивката в 55-а минута Челси организира контраатака, а Енцо Фернандес получи на втора греда, но изстрелът му се отби от десния страничен стълб на Лутън. В 61-а минута гостите направиха страхотна комбинация, която бе завършена от Райън Джайлс, но след получилия се рикошет Санчес успя да спаси.

В 69-а минута Рахийм Стърлинг бе намерен на пеналтерията от Мало Густо и завърши прецизно, за да удвои резултата - 2:0 за Челси. В 75-а минута Николас Джаксън достигна до подаване и нанесе перфектен удар от границата на пеналтерията за крайното 3:0.

С тази победа лондончани са вече 8-и с актив от 4 точки, докато "шапкарите" остават на последна позиция без точки на своята сметка.

ЧЕЛСИ - ЛУТЪН 3:0
1:0 Рахийм Стърлинг (17), 2:0 Рахийм Стърлинг (69), 3:0 Николас Джаксън (75)