Челси срази у дома Фулъм с 2:0 в лондонски сблъсък от 34-ия кръг на английската Висша лига и направи нова крачка към спечелване на квота за Шампионската лига.

Гостите можеха да поведат още в 5-ата минута, но Менди спаси удар на Антъни Робинсън. Скоро след това Кай Хавертц (10) изведе домакините напред в резултата след извеждащ пас на Мейсън Маунт. Германският национал вкара нов гол в 18-ата минута, но той не бе зачетен заради засада.

В 22-ата минута Боби Рийд бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Челси и шутира, но Менди плонжира и предотврати изравняване. "Сините" също направиха фрапантен пропуск, след като в 39-ата минута. Мейсън Маунт комбинира с Тимо Вернер, който напредна в наказателното поле на Фулъм и пусна много добър пас към Хаким Зиеш, чийто удар бе спасен от Алфонс Ареола. Стражът на гостите се намеси решително и секунди по-късни след удар на Тимо Вернер.

Фулъм можеше да изравни в добавеното време на първата част, когато Ола Ейна шутира от границата на наказателното поле, след което се получи рикошет в крака на Тиаго Силва, но вратарят Менди спаси. 

Скоро след почивката Кай Хавертц (49) удвои аванса на "сините" след перфектен пас на сънародника си Тимо Вернер. До края на мача гостите така и не успяха да отвърнат на удара и играчите на Томас Тухел се поздравиха с победата.

След успеха Челси е четвърти с 61 точки и има аванс от 6 пред Уест Хям, който е с мача по-малко. Фулъм е на 18-а позиция с 27 точки и върви към изпадане в Чемпиъншип.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА