Челси загуби с 0:1 визитата си на Мидълзбро в първия полуфинален мач от турнира за Купата на Лигата.

"Сините“ направиха много пропуски пред вратата на Том Гловър и това им струва много скъпо. Големият грешник се оказа Коул Палмър, който направи най-големите пропуски за тима на Маурисио Почетино в срещата.

Още в 5-ата минута пред Палмър се откри добра възможност, но Гловър успя да спаси удара му. В 31-ата минута се откри изключителна възможност пред Коул Палмър. Джонатан Хаусън сбърка с подаването и изпрати топката в краката на Палмър, а той стреля, но неточно встрани от левия страничен стълб на вратата на Том Гловър.

Мидълзбро поведе в 37-ата минута, когато Айзея Джоунс подаде към Хейдън Хакни, който бе изпуснат от Мойсес Кайседо и се възползва от открилата му се възможност, за да прати топката във вратата на Джордже Петрович за 1:0.

Челси направи огромен пропуск в четвъртата минута на добавеното време на първата част. Енцо Фернандес стреля, а Гловър не се намеси добре и изпусна топката в краката на Палмър, който на празна врата стреля над напречната греда в аут. Минута по-късно Коул Палмър получи добър пас от Кайседо, а след това финтира Кларк и стреля, но слабо и Гловър отново спаси.

След почивката в 53-ата минута Нони Мадуеке стреля с глава, но Том Гловър спаси. Осем минути по-късно Конър Галахър получи топката в наказателното поле на Мидълзбро и стреля от трудна позиция, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Гловър.

Михайло Мудрик стреля от границата на наказателното поле на домакините в 73-ата минута, но право в ръцете на Гловър. Две минути по-късно Рахийм Стърлинг стреля, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Реваншът на „Стамфорд Бридж“ е на 23 януари.