Челси спечели трудно с 3:2 след обрати при визитата си на втородивизионния Лутън и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Англия – ФА Къп.

Домакините изненадващо поведоха рано с гол на Рийс Бърк (2) след пас на Люк Бери, но Саул Нигес (27) изравни след асистенция на Тимо Вернер. Малко преди края на първата част Хари Корник (40) се разписа за 2:1 и даде нов аванс на „шапкарите“.

След почивката „сините“ от Лондон натиснаха и стигнаха до пълен обрат. Тимо Вернер (68) изравни след подаване на Рубен Лофтъс-Чийк и след това сам асистира на Ромелу Лукаку (78), който донесе успеха на гостите.

В друга среща от петия кръг Саутхемптън надви у дома Уест Хям с 3:1 и също се класира за следващата фаза. Ромен Перо (31) вкара първия гол за „светците“ след пас на Уолкър-Питърс, а Михаил Антонио (60) изравни за „чуковете“ след асистенция на Диоп. Джеймс Уард-Проус (69-дузпа) реализира от бялата точка, а в добавеното време Армандо Броха (90+5) оформи крайния резултат и прати домакините на 1/4-финалите в надпреварата.