Челси постигна победа над Саутхямптън с 3:2 в мач от 33 кръг на Висшата лига, който се игра на "Сейнт Мери". До 70-ата минута тима на Антонио Конте изоставаше с 0:2, но в рамките на 8 минути нбута три гола на своя съперник.

"Светците" изиграха много силно първо полувреме и заслужено водеха на почивката с 1:0. В 21-вата минута Хьойберг изведе много добре Бертранд по левия фланг. Бранителят преодоля Аспиликуета и пусна топката към Тушан Тадич, който просто трябваше да намери вратата - 1:0. 

В 60-ата минута дебютантът Беднарек вкара втори гол за "светците". Уорд-Праус центрира добре от фаул, а полякът засече от въздуха на далечната греда.

Десет минути след този гол започна шоуто на Жиру, който влезе като резерва. Французинът засече с глава центриране на Алонсо и вкара първото си попадение за Челси във Висшата лига.

След само пет минути Еден Азар изравни резултата. Вилиан проби отляво и центрира по земя, а белгиецът засече и прати топката в ъгъла за 2:2.

След още само три минути обратът стана пълен, като отново герой за Челси бе Жиру. Азар центрира, а Аспиликуета и Кейхил играха последователно с глава, блокирайки опитите на бранителите на Саутхамптън да изчистят. Топката стигна до Жиру, който стреля по земя през купа от тела - 2:3. 

Това бе 19-и гол за французина в Премиър лийг като резерва.

Челси събра 60 точки и заема петото място във Висшата лига. Саутхмяптън пък остана в зоната на изпадащите отбори с 28 точки.




РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА