Челси записа победа с 2:1 като гост над Шефилд Юнайтед в двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига, което е трети пореден успех за тима при новия мениджър Томас Тухел.

Домакините получиха дузпа в 12-ата минута, след след преразглеждане с ВАР, наказателният удар беше отменен. До края на полувремето двата тима не създадоха нищо запомнящо се с изключение на центрирането на Тимо Вернер към Мейсън Маунт, който откри резултата в 43-ата минута с удар в долния десен ъгъл (1:0).

Няколко минути след почивката защитникът на Челси Антонио Рюдигер вкара, но не за 2:0, а в собствената си врата за 1:1, след като не се разбра с вратаря на тима си и прати топката в мрежата му.

За щастие на Челси само две минути по-късно Тимо Вернер беше фаулиран в наказателното поле и Жоржиньо вкара за 2:1 от бялата точка. В продължението на мача домакините на два пъти в рамките на секунди обстрелваха вратата на Челси, а буквално в последната атака и Оливър Макбърни опита със задна ножица, но не стигна до гол.

"Сините" от Лондон вече са на пета позиция в класирането с равен брой точки (по 39), но с по-добра голова разлика от Уест Хям, докато Шефилд е на дъното с 11.

ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА ТУК!!!