Челси срази Манчестър Юнайтед с 3:1 на "Уембли" във втория полуфинален двубой от турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Така "сините" се класираха за финала и ще спорят с Арсенал за трофея на най-стария футболен турнир.

Футболистите на Франк Лампард играха по-добре през първата част и успяха да поведат в последните секунди от добавеното ѝ време, а тя бе продължена с цели 11 минути. Де Хеа отрази удар от 25 метра на Рийс Джеймс, а малко по-късно Алонсо бе оставен да стреля с глава от шест метра, но топката премина над напречната греда.

Едва в 32-ата минута „червените дяволи“ отправиха първия си точен удар. Бруно Фернандеш шутира от фаул, а вратарят Кабайеро бе на мястото си и изчисти в корнер.

В самия край на първата част се получи тежък сблъсък, при който защитниците на Юнайтед Байи и Магуайър удариха взаимно главите си и трябваше няколко минути да получават помощ, заради което се наложи и дългото добавено време. Магуайър бе превързан и продължи, докато Байи бе заменен от Антони Марсиал.

В осмата минута на добавеното време на първата част играчите в червено претендираха за дузпа, след като Зума закачи крака на Марсиал на границата на наказателното поле, но съдията Майк Дийн даде пряк свободен удар.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Три минути след това Челси поведе, след като Аспиликуета центрира много добре отдясно, а Оливие Жиру (46) изпревари Линдельоф и засече от няколко метра във вратата.

В самото начало на второто полувреме Челси удвои преднината си с гол на Мейсън Маунт (46), който шутира от 25 метра, а Давид Де Хеа не успя да улови топката. Юнайтед имаше възможност бързо да върне един гол, но удар на Рашфорд по диагонала рикошира в далечната греда.

В 58-ата минута Де Хеа напомни за класата си, след като изби много опасен удар на Жиру. Седем минути след това Магуайър пропусна добра възможност с глава след центриране от корнер през вратата на Кабайеро, пращайки топката покрай гредата.

Всичко в двубоя като че ли приключи в 74-ата минута, когато Алонсо центрира остро отляво и Хари Магуйър си вкара автогол, правейки преднината на "сините" класическа. В 85-ата минута Бруно Фернандеш намали на 1:3 след точно изпълнение на дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Хъдсън-Одой срещу Марсиал. Попадението е девето за португалеца с екипа на "червените дяволи", а с него той само оформи крайния резултат.

Манчестър Юнайтед - Челси 1:3
0:1 Оливие Жиру (45+11), 0:2 Мейсън Моунт (46), 0:3 Хари Магуайър (74-автогол), 1:3 Бруно Фернандеш (85-дузпа)

Съставите
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака (79Фосу-Менса), Линдельоф, Байи (45+2 Марсиал), Магуайър , Уилямс, Матич, Фред (55 Погба), Фернандеш  , Джеймс (56 Грийнууд), Рашфорд (79 Игало)
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Алонсо, Зума, Рюдигер, Джеймс, Ковачич (86Лофтъс-Чийк), Жоржиньо, Маунт (90+1 Педро), Вилиан (80 Хъдсън-Одой), Жиру (80 Абрахам)
Мениджър: Франк Лампард

Лондон, стадион "Уембли"

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна