След като по-рано през деня Борнемут привлече под наем крайния защитник Натаниел Клайн от Ливърпул, сега обяви и трансфера на още един играч от мърсисайдци - Доминик Соланке. Сделката е обявена само няколко часа, след като "черешките" преотстъпиха Джърмейн Дефоу в Рейнджърс. 

Според английските медии южняците ще платят 19 милиона паунда за Соланке. 21-годишният нападател бе искан под наем от Кристъл Палас, но мениджърът на „орлите” Рой Ходжсън потвърди, че той няма да акостира на „Селхърст Парк”.

Соланке премина в Ливърпул през юли 2017 година със свободен трансфер от Челси, а през миналия сезон записа 27 мача и вкара един гол, но през настоящия не е взел участие с екипа на "червените".

"Борнемут израства непрестанно последните години. Всички виждаме, че се справят много добре във Висшата лига. Това е добър избор за мен на моята възраст. Говорих с мениджъра в петък. Той е готин човек. Развълнуван съм да го срещна и да работим заедно за доброто на Борнемут. Основната ми цел е да вкарвам, колкото се може повече голове. Всеки мач ще бъде тежък, но ние можем да се справим по добър начин, ако сме заедно”, сподели Соланке пред клубната телевизия на новия си тим.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019