Уест Бромич обърна Борнемут за успеха с 2:1 в мач от 26 кръг на Висшата лига и така нанесе четвъртата поредна загуба на „черешките“.

Джошуа Кинг даде аванс на гостите още в 5-ата минута с точно изпълнение на дузпи, след като Алан Ниом събори Раян Фрейзър в наказателното поле.

Пет минути по-късно Крейг Доусън изравни, а за попадението му спомогна и рикошет Чарли Даниълс. Грешка на вратаря Артур Боруц след корнер позволи на Гарет Маколи да вкара победния гол за Уест Бромич.

След почивката гол на Насер Шадли за „дроздовете“ беше отменен заради засада. Въпреки предимството във владеенето на топката Борнемут не успя да стигне до изравнителен гол, а за това допринесоха и две важни намеси на Фрейзър Фостър на вратата на домакините. Боруц пък предотврати трето попадение във вратата и след удар на резервата Джеймс Маклийн.

С тази победа Уест Бромич събра актив от 40 точки и заема осмо място в класирането. Борнемут пък продължава да се смъква към опасната зона на класирането и вече е на 14-о място с 26 точки, на пет над чертата.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА