Уест Хям победи с 2:1 Тотнъм в дербито на Лондон и влезе в Топ 4 на класирането във Висшата лига. "Чуковете" продължиха отличната си форма и стигнаха до успеха с попадения на Михаил Антонио и Джеси Лингард. За тима на Жозе Моуриньо точен бе Лукас Моура.

Уест Хям показа отлична ефективност и отправиха точно четири изстрела, като всеки от тях намери очертанията на вратата. А два се превърнаха в голове. За сметка на това Тотнъм отправи общо 20 удара, но само четири бяха в рамките на вратата. 

Михаил Антонио откри за Уест Хям още в 5-ата минута. Джаред Боуен центрира отдясно, Антонио засече отблизо, Юго Лорис спаси, но при добавката бе безпомощен.

Срещата бе прекъсната за кратко, след като Томаш Сучек получи аркада и се прибра в съблекалнята, но след това се върна и продължи мача. 
Крейг Доусън стреля опасно с глава и бе близо до удвояване на резултата в 38-ата минута, но Лорис изби над гредата. Малко преди паузата Кейн би остро, но Фабиански се намеси отлично. 

Моуриньо пусна Гарет Бейл и Мат Дохърти на старта на второто полувреме, но "чуковете" вкараха отново малко след подновяването на играта. Джеси Лингард отбеляза с отличен удар в далечния ъгъл, но лайнсменът сигнализира за засада. Имаше намеса на ВАР, но се оказа, че последното докосване е било в играч на Тотнъм и така домакините увеличиха преднината си. 

В 64-ата минута интригата да бъде върната. Бейл изпълни корнер и на близката греда Лукас Моура засече и отбеляза. 

Тотнъм продължи да вдига оборотите, а Гарет Бейл разтресе напречната греда с мощен удар.

В добавеното време драмата бе на път да стане пълна, след като след рикошет в крака на Сон топката срещна гредата, но Уест Хям все пак оцеля и прибра трите точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА