Саутхемптън допусна обрат у дома и загуби от Уест Хям с 1:2 в последния мач от 19-ия кръг на английската Висша лига.

През първата част нито един от отборите не успя да реализира някое от положенията си, а трите гола паднаха след почивката в рамките на само 9 минути.

„Светците“ поведоха с гол на Нейтън Редмънд (50), който се разписа след пропуск Ориол Ромеу и шпагат на Анджело Огбона. Последният се хвърли отчаяно и повали Редмънд, бутнал отчетливо с ръка топката в мрежата. Съдиите все пак признаха попадението въпреки протестите на гостите.

Радостта на домакините бе твърде кратка, тъй като бразилецът Фелипе Андерсон (53, 59) вкара два гола за 6 минути и направи пълен обрат. Бившият халф на Лацио реализира първия си гол с шут от границата на наказателното поле, а второто попадение след асистенция на Михаил Антонио.

Саутхемптън имаше много добра възможност да изравни в 74-ата минута, но полският страж на „чуковете“ Лукаш Фабиански отрази с вещина удар на габонеца Марио Лемина. До края на мача гостите запазиха минималния аванс и си тръгнаха с трите точки от „Сейнт Мери“. В добавеното време Фелипе Андерсон имаше шанс да оформи своя хеттрик, но вратарят Маккарти спаси.

Така Уест Хям се реваншира за поражението от Уотфорд (0:2) в миналия кръг и записа осми успех за сезона, а след него тимът от Лондон се изкачи до девета позиция с 27 точки. Саутхемптън регистрира десета загуба в шампионата и остава 16-и с 15 точки.  

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019