Уест Хям удари Манчестър Юнайтед с 2:0 на "Лондон Стейдиъм" в среща от шестия кръг на английската Висша лига и задмина съперника във временното класиране, изравнявайки се по точки с третия Лестър. Андрий Ярмоленко (44) откри резултата, а Аарън Кресуел (84) сложи точка на спора.

Голмата звезда Пол Погба, Антони Марсиал и Люк Шоу пропуснаха двубоя от гостите, но Даниел Джеймс се възстанови от травмата си и започна титуляр, след като пропусна срещата с Астана (1:0) в Лига Европа през седмицата.

Първото по-сериозно положение бе пред вратата на домакините в 15-ата минута, когато Фабиански отрази удар на Неманя Матич. Уест Хем отвърна с удар на Ярмоленко, но Де Хеа на свой ред спаси.

В 36-ата минута Де Хеа се намеси отлично след удар на Ноубъл, но нямаше какво да направи в 44-ата минута, когато Ярмоленко матира вратаря на "червените дяволи" с удар от въздуха и материализира натиска на „чуковете“ в края на полувремето.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след почивката Хуан Мата получи топката необезпокояван в наказателното поле на домакините, но от няколко метра вместо да прати топката в празната врата, шутира покрай нея.

Гостите се опитваха да натиснат в търсене на изравнителен гол и в 57-ата минута Скот Мактоминей стреля към вратата на Фабиански, но той направи ефектно спасяване. Пет минути по-късно Фелипе Андерсон от Уест Хем опита да реализира, но не сполучи.

В 61-ата минута на срещата нападателят на гостите Маркъс Рашфорд се контузи и беше заменен от Джеси Лингард. Седем минути по-късно вратарят на домакините Фабиански се намеси решаващо, след като изби удар отблизо на Магуйаър.

„Чуковете“ нанесоха втори тежък удар в 84-ата минута и решиха всичко с чудесен гол на Аарън Кресуел, който не остави шансове на Де Хеа с отлично изпълнение на пряк свободен удар.

След този успех Уест Хем е на четвърта позиция с 11 точки, а Манчестър Юнайтед е осми с 8.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ