Новият мениджър на Астън Вила Роберто Ди Матео обяви, че Стилиян Петров е пример за смелост и решителност на всички. Бившият български национал тим беше диагностициран с остра левкемия през март 2012 година и се оттегли от футбола. Бившият капитан на тима от Бирмингам обаче се възстанови напълно и реши да се завърне към професионалния футбол.  

"Мисля, че той е пример за смелост и решителност за всички нас. Факт е, че дойде преди началото на сезона и не е пропуснал нито една минута, полага много усилия и старание на тренировките", заяви Ди Матео пред клубната телевизия.

Стилиян Петров тренира с клуба и влезе в игра през второто полувреме при контролата с австрийския ГАК, която Вила спечели с 8:0.

„Той надскочи историята, това завръщане е забележително и аз му казах онзи ден, че е пример за всички нас. Стилиян Петров е фантастичен човек, наистина е много весел и работи усилено. Той винаги ще направи всичко по силите си за отбора. Разбирам защо той е лидер и е бил капитан на Вила”, допълни италианският мениджър на изпадналия от Висшата лига през миналия сезон тим.

В първия кръг от новия сезон в Чемпиъншип Астън Вила среща Шефилд Уензди на 7 август.