Барселона прави всичко възможно, за да си осигури трансфер на Фелипе Коутиньо от Ливърпул. Каталунското издание „Спорт“ обяви, че спортният директор на „блаугранас“ Роберт Фернандес лично е заминал за Англия, за да занесе последната оферта за бразилеца и да ускори преговорите с мърсисайдския клуб.

Според информацията Барса предлага общо 150 милиона евро за Коутиньо. От тях 110 милиона са фиксирана трансферна сума, а останалите 40 милиона „червените“ ще получат при определени условия.

Това е четвъртата оферта на каталунците за 25-годишното крило. Ливърпул отхвърли първата за 80 милиона, втората за 100 милиона и третата за 130 милиона.

По всичко личи, че в Барселона искат на всяка цена да вземат Коутиньо за заместник на Неймар. За това свидетелства и присъствието на спортния директор в Ливърпул. Заради преговорите Роберт Фернандес няма да присъства на днешния жребий за груповата фаза на Шампионската лига в Монако.

Самият футболист също иска да напусне Ливърпул и подаде молба за трансфер. Той не взе участие във вчерашната победа с 4:2 над Хофенхайм в плейофите на Шампионската лига. От „Анфилд“ за момента са твърди, че Коутиньо не се продава и е основна част от плановете на мениджъра Юрген Клоп.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!