Манчестър Сити се измъкна от ада срещу сензацията в турнира за Купата на Лигата - Бристол Сити. "Гражданите" изоставаха на почивката с 0:1 в първия полуфинален двубой, но успяха да стигнат до пълен обрат с гол в продължението на срещата, който бе дело на Агуеро. Рийд бе извел гостите, които в предния кръг елиминираха Манчестър Юнайтед, а Де Бройне изравни за Манчестър Сити.

Домакините започнаха активно срещата и до първия четвърт час имаха две възможности за гол. Едната бе спасена от стража на Бристол, а при удар на Бернардо Силва топката профуча покрай гредата.

Гостите отвърнаха със силен удар на Джо Брайън, който бе блестящо спасен от Клаудио Браво.

Малко по-късно Филдинг се намеси решително при удар на Де Бройне. Играчите на Гуардиола претендираха и за дузпа в 30-ата минута, но претенциите им бяха подминати от съдията.

В края на първото полувреме обаче реферът посочи бялата точка. Бори Рийд бе спънат в наказателното поле от Джон Стоунс, а повторенията показаха, че решението е правилно. Потърпевшият Рийд бе точен за 0:1.

Манчестър Сити се хвърли в атака в началото на втората част и в 55-ата минута резултатът бе изравнен. Де Бройне пробяга половината терен и комбинира с Рахим Стърлинг, който му върна топката в наказателното поле и белгиецът със силен удар не остави шансове на вратаря.

До изтичането на редовните 90 минути "гражданите" пропуснаха няколко отлични възможности, за да дойде даденото от рефера продължение, в което Серхио Агуеро донесе успеха на Манчестър Сити. Бернардо Силва проби по фланга и центрира, а аржентинският нападател с глава прониза блестящия до този момент страж на Бристол Сити.

Така преди реванша на 23 януари "гражданите" имат преднина от 2:1 гола.

В другата полуфинална двойка един срещу друг се изправят Челси и Арсенал.