Тотнъм победи с 3:2 като гост Уест Хям в зрелищен мач на "Лондон Стейдиъм" от 13-ия кръг на Висшата лига. Двубоят беше дебют за новия наставник на "шпорите" Жозе Моуриньо, който тръгна победно начело на тима, след като зае поста на Маурисио Почетино.

Тотнъм съумя да стигне до комфортния аванс от три гола, но в крайна сметка на Специалния и избраниците му им се наложи да потреперят в заключителните минути. Хюн-Мин Сон откри резултата в 36-ата минута, а малко преди почивката Лукас Моура удвои преднината на "шпорите", след като кореецът му асистира. В началото на второто полувреме Хари Кейн също се разписа, за да се стигне до 3:0 за Тотнъм. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В 73-ата минута Майкъл Антонио намали за "чуковете", а в шестата минута на добавеното време Анджело Огбона направи 2:3. 

Минута преди края на редовното време попадение на Деклан Райс бе отменено заради засада. Такава имаше, но първоначално съдията посочи центъра преди намесата на системата за видеопотворения да го поправи.

Във временното класиране Тотнъм заема шестото място със 17 точки, a Уест Хям е на 16-ата позиция с 13 в актива си.

Днешното попадение на Хари Кейн е 175-ото на сметката му за "шпорите". Английският национал е на третото място в класацията на голмайсторите на клуба за всички времена: 

 

УЕСТ ХЯМ - ТОТНЪМ 2:3
0:1 Хюн Мин Сон (36), 0:2 Лукас Моура (43), 0:3 Хари Кейн (49), 1:3 Майкъл Антонио (73), 2:3 Анджело Огбона (90+6)