Драматичен край на сезона предложи последният кръг на английската Висша лига.

Тотнъм победи Лестър с 4:2 като гост в най-важния мач, който можеше да осигури място в Шампионската лига на Лестър и в Лигата на конференциите на Арсенал, наложил се с 2:0 над Брайтън с голове на Никола Пепе в 49-ата и 60-ата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Шпорите" празнуваха след драматичен обрат, като изоставаха четвърт час преди края. Джейми Варди вкара две попадения в 18-ата и 52-ата минута, докато Хари Кейн се рaзписа за Тотнъм в 41-ата.

15 минути преди края "лисиците" се виждаха в Шампионската лига, но Каспер Шмайхел не се намеси добре при центриране и при опита си да боксира топката, я насочи във вратата си (2:2). Минути преди края Гарет Бейл се разписа за 3:2, а в продължението оформи крайното 4:2.

Така Лестър не успя да се възползва от загубата с 1:2 на Челси от Астън Вила. Траоре откри за Вила в 43-ата минута, а Ел Гази удвои в 52-ата. Гол на Челси беше отменен в 59-ата, но десет по-късно Бен Чилуел фиксира крайното 2:1.

В другите по-интересни срещи Манчестър Сити победи Евертън с 5:0, съгражданите им от Юнайтед се наложиха с 2:1 над Улвърхямптън, Ливърпул би Кристъл Палас с 2:0, а Уест Хям отнесе Саутхямптън с класическото 3:0.

В крайна сметка Тотнъм се класира за Лигата на конференциите (седмо място в първенството), Уест Хям и Лестър ще играят в Лига Европа, а Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси - в Шампионската лига.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ КРЪГ В АНГЛИЯ