ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул победи Евертън с 2:0 в градското дерби от 9-ия кръг на английската Висша лига.

"Карамелите" играха с човек по-малко повече от едно полувреме след втори жълт картон на Ашли Йънг в 37-ата минута. Мърсисайдци поведоха с гол от дузпа на Мохамед Салах в 75-ата, а в седмата минута от продължението отново той се разписа за 2:0.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Евертън създаде опасно положение още в първата минута Дуайт Макнийл намери с хубаво центриране Доминик Калвърт Люин, който спечели въздушния дуел с Върджил ван Дайк, но ударът му попадна в ръцете не Алисон Бекер.

Постепенно Ливърпул пое контрола върху мача и в 10-ата минута Диого Жота се оказа на добра позиция, но изстрелът му бе блокиран от защитник на гостите. Три минути по-късно "червените" организираха хубава контраатака. Луис Диас стреля, но отново бранител на "карамелите" спря удара на колумбиеца.

В 22-ата минута Ливърпул получи правото да изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Трент Александър-Арнолд не успя да преодолее стената. Пет минути по-късно Мохамед Салах отправи опасен изстрел, но топката премина малко над напречната греда.

В 37-ата минута Евертън остана с човек по-малко, след като Ашли Йънг получи втори жълт картон. Три минути по-късно Александър-Арнолд стреля от далечно разстояние, но ударът му премина малко над напречната греда.

В началото на втората част Мохамед Салах се озова на добра позиция в наказателното поле, но отново топката не стигна до вратата на "карамелите", защото ударът му бе блокиран.

В 62-ата минута Ибрахима Конате бе късметлия, че не последва съдбата на Ашли Йънг. Французинът вече имаше жълт картон и спря обещаваща атака на Евертън, но Крейг Поулсън му спести втори жълт картон.

Девет минути по-късно Луис Диас бе съборен в наказателното поле, но Поулсън не отсъди 11-метров наказателен удар. В 73-ата минута Майкъл Кийн игра с ръка в наказателното поле, но главният съдия отново не се намеси. След преразглеждане с ВАР, Ливърпул получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана с мощен изстрел от Мохамед Салах.

В 90-ата минута Харви Елиът отправи силен удар от далечно разстояние, но Джордан Пикфорд се отчете с хубаво спасяване с една ръка.

Второто попадение срещата падна в седмата минута на добавеното време след страхотна контраатака. Дарвин Нунес напредна и подаде към Салах, който без да се колебае прати топката във вратата на Джордан Пикфорд за втори път (2:0).

Победата спря серията на Ливърпул от два мача без успех и изстреля тима на върха с по-добра голова разлика от Тотнъм и Манчестър Сити. Евертън е 16-и със 7 точки.