ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нюкасъл и Уест Хям изиграха спиращ дъха мач от 30-ия кръг на Висшата лига, като "свраките" успяха да спечелят с 4:3, въпреки че изоставаха с 1:3. 

Срещата започна отлично за възпитаниците на Еди Хау. Още в шестата минута Нюкасъл поведе с гол от дузпа на Александър Исак, а нарушението за 11-метровия наказателен удар бе извършено от Владимир Цоуфал.

Още до почивката обаче Уест Хям успя да обърне. В 21-ата минута Лукас Пакета пусна отлично подаване за Михаил Антонио, който се разписа за 1:1. В деветата минута на добавеното време на първата част Джаред Боуен пусна на Мохамед Кудус, който си освободи пространство за удар и с десния крак прониза Мартин Дубравка - 1:2. 

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

В началото на второто полувреме Лукаш Фабиански замени под рамката Алфонс Ареола, който напусна поради контузия. В 48-ата минута Кудус върна жеста на Боуен, след като прокара хитър пас към него, а англичанинът се включи отлично в наказателното поле и с вкара с удар в долния десен ъгъл - 1:3.

Преднината на Уест Хям от две попадения се запази до 77-ата минута, когато стартира головото шоу на "свраките". Александър Исак вкара втора дузпа - 2:3, а в 83-ата той подаде на Харви Барнс, който с изстрел по земя реализира за 3:3. 

В последната минута от редовното време Нюкасъл сътвори още по-голям подвиг и след нов гол се добра до знаменития обрат и трите точки. Антъни Гордън подаде на Харви Барнс, който със снаряд от далечна дистанция порази мрежата на Лукаш Фабиански за крайното 4:3.

В четвъртата минута от добавеното време "свраките" останаха с човек по-малко, след като Гордън получи втори жълт и следователно червен картон, но Уест Хям не успя да се възползва в останалите 7 минути до края да стигне поне до равенство.

След сензационния обрат Нюкасъл събра 43 точки и е осми във временното класиране - на 1 точка зад "чуковете", които са седми.

НЮКАСЪЛ - УЕСТ ХЯМ 4:3
1:0 Александър Исак (6-дузпа), 1:1 Михаил Антонио (21), 1:2 Мохамед Кудус (45+9), 1:3 Джаред Боуен (48), 2:3 Александър Исак (77-дузпа), 3:3 Харви Барнс (83), 4:3 Харви Барнс (90)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!