Две от звездите на шампиона Манчестър Сити Серхио Агуеро и Кевин де Бройне влизат в плановете на мениджъра Хосеп Гуардиола за мача срещу Евертън във Висшата лига тази събота от 14:30 часа българско време. Аржентинският нападател и белгийския халф са участвали в последната тренировка на тима без оплаквания от своите контузии.

Де Бройне има само три участия във Висшата лига през настоящия сезон, след като се възстановяваше от травми на кръстни връзки в коляното. Голмайстор №1 в историята на "гражданите" Агуеро пък не игра в последните 4 мача на тима заради проблем в слабините.

„Агуеро участва в последните ни 2 тренировки. Вчера се справи особено добре. Не изпитва никакви болки, така че ще трябва да решаваме. Де Бройне? Същото е като при Агуеро. Нямаше болка вчера и ще преценяваме“, сподели Гуардиола.

Централният защитник Джон Стоунс, който получи контузия в двубоя срещу Хофенхайм (2:1) в Шампионската лига през седмицата, най-вероятно ще направи късен фитнес тест и ще се реши дали да бъде включен в групата за мача с "карамелите". Със сигурност аут от сметките на Гуардиола е Давид Силва, който има проблем с подколенното сухожилие.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019