Манчестър Юнайтед победи Уест Хям с 1:0 у дома в двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата им беше пряк двубой за четвъртата позиция в таблицата, като "червените дяволи" вече я заемат с точка пред "чуковете".

Домакините бяха по-активният отбор и приключиха мача с 18:6 опасности за гол, а ударите във вратата бяха 3:1 в полза на домакините. Първата по-сериозна ситуация в мача дойде в 36-ата минута, когато Кристиано Роналдо падна в наказателното поле и поиска дузпа, но реферът замълча.

Първият точен удар в двубоя дойде едва в 50-ата минута, когато Фред се измъкна и шутира към вратата на Уест Хям, но Ареола изби летящата към горния му ляв ъгъл топка.

Четвърт час по-късно Михаил Антонио от Уест Хям отвърна с опасен удар, спасен от Давид де Хеа, като при положението беше маркирана засада на нападателя.

Минути преди края Томаш Соучек стреля много опасно с глава към вратата на домакините, но не намери рамката. Юнайтед отвърна с удар на Роналдо в очертанията на вратата, а секунди по-късно Де Хеа предотврати опасна възможност за Уест Хям.

В продължението Антони Марсиал падна в наказателното поле на "чуковете", но реферът пак замълча. Драмата дойде секунди преди края, когато Кавани подаде успоредно на голлинията на Рашфорд и той се разписа за крайното 1:0.

При гола останаха съмнения за засада при подаването към уругваеца, но попадението беше признато и донесе победата на Манчестър Юнайтед.