Евертън спечели с 2:1 при визитата си на Нюкасъл в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига и записа втора поредна победа под ръководството на новия си мениджър Карло Анчелоти след домакинската срещу Бърнли (1:0) в четвъртък. Това е и първи успех за Анчелоти въобще срещу „свраките“, след като италианецът не успя да запише такъв при престоя си начело на Челси от 2009 до 2011 година.

Карло Анчелоти влезе в топ 5 на мениджърите, постигнали най-бързо 50 победи във Висшата лига. Италианецът направи това след 78 срещи. Пред него са Мануел Пелегрини (75 мача), сънародникът му Антонио Конте (73 срещи), Хосеп Гуардиола (69 мача) и Жозе Моуриньо (63 срещи).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Доминик Калвърт-Люин (13, 64) се превърна в герой за „карамелите“ на „Сейнт Джеймсис Парк“, като при втория си гол се разписа на празна врата след асистенция на бразилеца Ричарлисон. „Свраките“ бяха изравнили с попадение на Фабиан Шер (56) след пас на Анди Керъл, който се бе разписал през първата част, но голът му не бе признат заради засада.

С този успех Евертън се изкачи на десето място с 25 точки, задминавайки само по голова разлика Нюкасъл.