Евертън срази у дома Челси с 2:0 в 1/4-финален сблъсък и го изхвърли от турнира за Купата на Англия – ФА Къп. Бившият футболист на „сините” от Лондон и Уест Бромич Ромелу Лукаку (77, 82) вкара и двата гола за „карамелите”, които се класираха за 1/2-финалите на надпреварата на "Уембли" в Лондон.

Първата част на „Гудисън Парк” бе равностойна с много борба в средата на терена и по-малко голови положения пред двете врати. В самото начало вратарят на гостите Куртоа спаси опасен шут на Клевърли. Минута преди края на първото полувреме пък Вилиан изпълни опасно пряк свободен удар, но стражът на домакините Роблес изби в корнер.

След почивката в 58-ата минута Фабрегас изведе Диего Коста, след което бразилецът преодоля Фунес Мори и Роблес, за да шутира от малък ъгъл. Топката се разходи успоредно на голлинията, но нямаше кой да я засече.

В 77-ата минута Рос Баркли изведе Ромелу Лукаку, който финтира бранител на Челси и преодоля Куртоа за 1:0. Пет минути по-късно Барски отново асистира на Лукаку, който оформи крайното 2:0. До края на мача гостите от Лондон не успяха да стигнат дори до почетен гол.

Двата тима завършиха мача в намален състав. В 84-ата минута Диего Коста от гостите получи втори жълт и червен картон, след като се опита да захапе по врата Гарет Бари, който суъщо бе изгонен три минути по-късно, получавайки втори жълт и съответно червен картон.