Евертън изравни любопитно постижение на Арсенал след убедителната домакинска победа срещу Манчестър Сити с 4:0 на „Гудисън Парк”. 18-годишният Том Дейвис и 19-годишният Адемола Лукман вкараха последните два гола в мача и така „карамелите” също като „артилеристите” може да се похвалят със 17 свои футболисти, разписвали се в английския елит преди навършване на 20-годишна възраст. Евертън оривлече Адемола Лукман тази зима от Чарлтън за 10 милиона паунда, а Том Дейвис е юноша на клуба.

При „топчиите” 10 от тийнейджърите голмайстори във Висшата лига са чужденци или момчета, привлечени в школата на клуба от чужбина. От 17-те млади голмайстори на „карамелите” само трима не са англичани.

За Евертън преди навършването на 20 години голове са вкарвали звезди като Уейн Рууни, Виктор Аничебе, Жерард Делофеу и Рос Баркли, а за Арсенал на тийнейджърска възраст са се разписвали имена като Никола Анелка, Ектор Белерин, Никлас Бендтер, Калъм Чембърс, Ашли Коул, Сеск Фабрегас, Аарън Рамзи, Рей Парлър и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

С 16 голмайстори в тийнейджърска възраст е Манчестър Юнайтед, а след „червените дяволи” в класацията са Тотнъм с 12 футболисти, разписвали се на възраст под 20 години, и Нюкасъл с 11 такива играчи.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА