Евертън направи двоен трансферен удар, обявявайки трансфери за близо 55 милиона евро. Първият от тях е на вратаря Джордан Пикфорд от изпадналия в Чемпиъншип Съндърланд. Неговият трансфер бе финализиран още вчера и е за близо 28 милиона евро.

Второто ново попълнение на тима е холандският национал Дейви Клаасен, който струва на клуба около 27 милиона евро. Една от звездите на финалиста в Лига Европа през изминалия сезон Аякс подписа договор с тренираните от неговия сънародник Роналд Куман „карамели” до лятото на 2022 година.

„Трудно е да напусна Аякс. Все пак мисля, че това е една добра крачка за мен”, сподели 24-годишният полузащитник пред официалния сайт на тима от Ливърпул.

Преди Дейви Клаасен Аякс напусна и треньорът Петер Бос, който пое Борусия (Дортмунд). Други три от звездите на холандския гранд също представляват интерес за различни английски клубове. Това са дебютиралият наскоро за Германия халф Амин Юнес, навършилият 17 години централен защитник Матайс Де Лигт и датският нападател Каспер Долберг.