Евертън продължава да затъва след загуба у дома от Уулвърхемптън с 0:1 в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. 

„Вълците“ стигнаха до успеха с гола на Конър Коуди (49) малко след почивката. Десетина минути преди изтичането на редовното време Джонджо Кени си изкара червен картон и усложни допълнително задачата на домакините да гонят поне точката.

След поредният неуспех "карамелите" са пряко замесени в борбата за оцеляване в елита, заемайки 17-а позиция с 22 точки, колкото има 18-ият Уотфорд, който постигна много важна победа с 2:1 при гостуването си на Саутхемптън.

„Стършелите“ вкараха два гола до 34-тата минута, дело на Хуан Камило Ернандес - Кучо (14, 34). До почивката Мохамед Елиунуси (45) върна един от головете, но „светците“ не успяха да изравнят до края и остават с 35 точки на десета позиция.

В същото време Лийдс се отдалечи от опасната зона, побеждавайки с 2:1 у дома последния Норич. Родриго (14) изведе домакините напред в резултата, а Кени МакЛийн (90+1) изравни в края. Джо Гелхард (90+4) се превърна в герой за домакините с победния си гол в последните секунди. Така Лийдс има вече 26 точки, но остава на 16-а позиция и е на 4 пред Евертън и Уотфорд. "Канарчетата" са твърдо на дъното със 17 точки.

Уест Хям пък надви Астън Вила с 2:1 след голове на Андрий Ярмоленко (70) и Пабло Форналс (82) и се изкачи на пето място с 48 точки. Джейкъб Рамзи (90) бе точен за бирмингамци, които са девети с 36 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ