Евертън се развилня и спечели убедително с 5:1 при визитата си на Брайтън в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига, правейки важна крачка към оцеляването си в елита.

Гостите поведоха още в първите секунди, след като Доминик Калвърт-Люин намери непокрития Абдулай Дукуре (1) в наказателното поле и френският халф вкара за 0:1. След това Абдулай Дукуре (29) удвои аванса на "карамелите", засичайки от воле подаване на Дуайт МакНийл. Шест минути след това Джейсън Стийл си вкара автогол за 0:3.

Дуайт МакНийлс (76) излезе сам срещу вратаря и направи резултата 0:4 след пас на Алекс Иуоби. Малко след това Брайтън върна едно попадение чрез Алексис МакАлисър (76), който се възползва от разбъркване в наказателното поле.

Дълбоко в добавеното време на двубоя Дуайт МакНийл (90+6) получи подаване от Амаду Онана, което разсече защитата, и с удар по земя оформи крайното 1:5.

След успеха си „карамелите“ събраха 32 точки и се изкачиха до 16-ата позиция, намирайки се на два пункта над опасната зона. „Чайките“ са седми с 55 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!