Футболната асоциация на Англия изиска обяснение от мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заради коментара му за рефера Антъни Тейлър преди дербито с Юнайтед. Всъщност испанецът не каза нищо лошо по адрес на съдията, но според правилата няма право да коментира официалните лица преди самите срещи. 

Назначението на Тейлър бе посрещнато с неодобрение от феновете на Сити заради това, че той е от Уитъншоу, предградие на Манчестър, което се намира в непосредствена близост до "Олд Трафорд" и се счита за една от крепостите на "червените дяволи" в града. Заради тези опасения на феновете Гуардиола бе подведен да коментира наряда. 

Ето и самите думи на мениджъра, които едва ли се нуждаят от някакво обяснение: "Той ще се опита да свърши най-добрата работа, на която е способен, както ние, мениджърите, и футболистите. Г-н Тейлър ще се опита да направи така, че този мач да бъде добър за него. За нас е важно да се концентрираме върху собствена си игра и, разбира се, да се подготвим най-добре за съперника, който ще срещнем. Надявам се, че той ще вземе решения, които да бъдат добри и за двата отбора. Цяла Англия и цяла Европа ще гледа този мач. Това е най-голямото удоволствие". 

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019