Манчестър Юнайтед стартира по впечатляващ начин новия сезон във Висшата лига, размазвайки с 4:0 Челси на "Олд Трафорд". Така Франк Лампард записа тежко поражение е дебюта си като мениджър в елита на Англия. 

Маркъс Рашфорд откри резултата от дузпа в 18-ата минута, Антони Марсиал удвои в 65-ата, а две минути след това отново Рашфорд беше точен - 3:0. В 81-ата новото попълнение Даниел Джеймс вкара за крайното 4:0, дебютирайки с гол. 

От първата минута за Юнайтед стартираха многомилионните покупки - защитниците Хари Магуайър и Аарън Уан-Бисака, докато Джеймс (б.р. - привлечен от Суонзи) се появи като резерва. Припомняме, че Магуайър беше купен от Лестър за 87,5 милиона евро и се превърна в най-скъпият защитник в света в момента.

Давид Де Хеа изведе "червените дяволи" с капитанската лента, а спряганият за трансфер Пол Погба също стартира и игра цял мач.

Титуляри в атаката на Челси при гостуването на "Олд Трафорд" бяха Мейсън Маунт, Педро Родригес и Тами Ейбрахам. На вратата беше Кепа Арисабалага, а в защита - Аспиликуета, Зума, Кристенсен и Емерсон Палмиери. Кристиан Пулишич, Оливие Жиру и Н`Голо Канте бяха сред резервите на Челси.

Избраниците на Лампард започнаха по-активно. В четвъртата минута Тами Ейбрахам пропусна да открие резултата след силен удар от границата на наказателното поле. За късмет на домакините право в дясната греда на вратата на Де Хеа.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

В седмата минута Курт Зума сгреши, подарявайки топката на Марсиал, който обаче не успя да преодолее Кепа. 

Десет минути след това Зума отново сбърка, след като закачи крака на Маркъс Рашфорд в наказателното поле, без да има никакъв шанс да играе с топката. Съдията Антъни Тейлър посочи бялата точка, а решението му бе валидирано от ВАР. Рашфорд изпълни точно и даде преднина на Манчестър Юнайтед - 1:0.

В 39-ата минута отново гредата спаси домакините. Този път Eмерсон бе близо до гол. Останалият непокрит пред Де Хеа бразилец засече с десния крак, пращайки топката в напречната греда. 

И второто полувреме започна с пропуск за Челси. Педро отправи добър изстрел, но над вратата на Де Хеа. Малко по-късно силен шут на Емерсон затрудни стража на домакините, който все пак успя да спаси. 

В 58-ата Лампард потърси промяна с включването на Кристиан Пулишич. Малко след това Юнайтед нанесе своя удар с два бързи гола. В 65-ата минута Марсиал засече отблизо центриране на Перейра за 2:0, а 120 секунди по-късно Погба пусна отличен извеждащ пас към Рашфорд, който направи 3:0. 

В 73-ата минута Канте замени Жоржиньо, докато Даниел Джеймс влезе за своя официален дебют с екипа на Манчестър Юнайтед. Именно привлеченият от Суонзи 21-годишен халф оформи крайното 4:0. В 81-ата минута Погба проби на скорост през центъра и подаде на дебютанта, който стреля, топката рикошира в Емерсон и влетя във вратата на Кепа.

В друг мач от първия кръг Арсенал спечели с 1:0 гостуването на Нюкасъл. Единственото попадение бе дело на Пиер-Емерик Обамеянг в 58-ата минута. Лестър и Уулвърхемптън пък завършиха 0:0.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 4:0
1:0 Маркъс Рашфорд (18-дузпа), 2:0 Марсиал (65), 3:0 Маркъс Рашфорд (67), 4:0 Даниел Джеймс (81)