ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Уулвърхемптън разби с 3:0 Ливърпул в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. "Вълците" задълбочиха още повече кризата в тима на Юрген Клоп, който е спечелил само една точка от последните си четири мача в първенството. В момента Ливърпул е десети с 29, а Уулв събра 20 и се изкачи на 15-ото място.

Точни във вратата на "мърсисайци", пазена от Алисон, бяха Крейг Доусън и Рубен Невеш, докато нелеп автогол си вкара Жоел Матип.

Така Ливърпул записа три поредни загуби като гост във Висшата лига за първи път от 2012 година. Във всеки един от тези мачове "мърсисайдци" допуснаха по три гола във вратата си - срещу Брентфорд, Брайтън и Уулвърхемптън. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Вълците" започнаха агресивно и успяха да поведат още в началото. В петата минута Сарабия изведе Хуан, който опита центриране отдясно, но топката рикошира в краката на Жоел Матип, след което чукна и далечната греда и попадна във вратата на Алисон. Александър-Арнолд се опита да изчисти на голлинията, но не успя. 

Отбраната на Ливърпул се пропука и в 12-ата минута. Куня центрира почти от аутлинията, Джо Гомес изчисти, но след това топката стигна до Килман, чийто удар с глава рикошира в Коди Гакпо, след което Крейг Доусън реализира за 2:0.

Две минути след това футболистите на Клоп пропуснаха да намалят. Дарвин Нунес излезе на добра позиция и стреля, но Жозе Са изби. 

Ливърпул започна по-добре второто полувреме. В 51-ата минута "мърсисайдци" претендираха за дузпа, след като топката срещна ръката на Килман след удар на Кейта. Това обаче се случи след рикошет, така че правилно наказателен удар не бе отсъден дори след преглед на ситуацията от ВАР. 

В 67-ата минута Дарвин Нунес направи огромен пропуск, след като бе изведен очи в очи със Са, но не успя да го преодолее. Избраниците на Клоп така и не намериха целта, а домакините дори стигнаха до трето попадение. В 71-ата минута Моутиньо отне топката от Байчетич, поставяйки началото на контраатака. Португалецът продължи към Траоре, който напредна, след което центрира по земя към Рубен Невеш и той стреля покрай Алисон за крайното 3:0.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК