Манчестър Юнайтед и изпадналият от елита Фулъм завършиха 1:1 в срещата си от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига.

За пръв път от доста време по трибуните на "Олд Трафорд" имаше фенове, които се зарадваха на феноменалния гол на Единсон Кавани (15), който получи дълго подаване от Бруно Фернандеш, напредна с топка в крака и със страхотен удар почти от центъра прехвърли Алфонс Ареола за 1:0. Останаха сериозни съмнения за засада, но след обстоен преглед на ВАР попадението бе зачетено.  В 38-ата минута Фабио Карвальо излезе сам срещу Давид де Хеа. Испанският страж обаче запази хладнокръвие и спаси.

През втората част след като домакините не съумяха да удвоят аванса си, Джо Брайън (76) изравни с глава след центриране на Боби Рийд. Три минути по-късно Бруно Фернандеш имаше златна възможност да върне преднината на домакините, но ударът му бе отразен от Ареола. До края лондончани се браниха умело и си тръгнаха с точка.

След ремито „червените дяволи“ запазват второто си място със 71 точки кръг преди края. Третият Лестър е със 66 пункта, но с два мача до края на сезона. В същото време Фулъм отдавна загуби всякакви надежди да запази мястото си в елита и остава на 18-ата позиция с 28 точки.

В друг мач от кръга Лийдс спечели с 2:0 при визитата си на Саутхемптън с голове на Патрик Бамфорд (73) и Тайлър Робъртс (90+5).

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ