Драматични развои се получиха в преигравания от третия кръг на турнира за Купата на Англия – ФА Къп.

Нюкасъл спечели с 4:2 след продължения при визитата си на втородивизионния Блекбърн. Шон Лонгстаф (1) и Калъм Робъртс (22) дадоха комфортна преднина на „свраките“, но домакините успяха да изравнят още преди почивката след попадения на Адам Армстронг (33) и Дараг Ленихан (45+1). През втората част нямаше голове и се стигна до продължения, а в тях Хоселу (105+3) и Айосе Перес (106) оформиха крайния резултат и класираха Нюкасъл за следващия кръг, в който ще е домакин на Уотфорд.

По същото време третодивизионният Шросбъри направи обрат от 0:2 до 3:2 при гостуването си на втородивизионния Сток Сити и го елиминира. Тайръс Кембъл (20, 36) бе дал сериозен аванс на „грънчарите“, но те го пропиляха и след голове на Джеймс Болтън (71), Фежири Окенабири (77) и Джош Лорънт (81) гостите се класираха за 1/16-финалите, където ще са домакини на Уулвърхемтън, отстранил Ливърпул (2:1) в третия кръг.

Втородивизионният Шефилд Уензди също се класира за четвъртия кръг, след като спечели с 1:0 като гост преиграването срещу третодивизионния Лутън. Косовският национал Атхе Нухиу (46) вкара гола за „кукумявките“, които ще гостуват на носителя на трофея Челси в следващата фаза.