Голмайсторът на Евертън Ромелу Лукаку е пред продължава на договора си с „карамелите” за още два сезона до лятото на 2021 година Белгийският национал обаче даде ясно да се разбере, че ако и след края на следващия сезон отборът не се класира за участие в Шампионската лига, ще иска трансфер в по-сериозен клуб.

„Само Висшата лига не ми стига. Аз се считам за един от най-добрите нападатели в това първенство. Искам обаче в близкото бъдеще да докажа това и на голямата сцена”, сподели Лукаку пред „Скай Спортс”. Той има 18 гола от началото на сезона в английския елит и изостава само на едно попадение от лидера в голмайсторската листа Хари Кейн от Тотнъм.

Тъй като белгиецът не играе в Шампионската лига, е трудно да бъде сравняван с топ голмайстори като Луис Суарес (Барселона) или Роберт Левандовски (Байерн).

„Те могат да се покажат в Шампионската лига, там има топ срещи, в които биха могли да блеснат. Аз също се нуждая от тази сцена и тези големи мачове”, допълва белгиецът, който въпреки предстоящото продължаване на договора си е готов да напусне още следващото лято. Интерес към него има от страна на бившия му клуб Челси и ПСЖ, а британските медии го спрягат дори за наследник на Златан Ибрахимович в Манчестър Юнайтед, когато шведът сложи край на кариерата си.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА