Вторият в английската Висша лига Челси победи трудно с 2:1 след продължения (1:1 в продълженията) седмия в третото ниво на местния футбол Плимут в двубой от 1/16-финалите на ФА къп.

Маколи Гилеспи шокира всички на "Стамфорд Бридж" в осмата минута и откри резултата с глава (1:0). Минута по-късно Челси удари греда след удар на Матео Ковачич.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След половин час игра "сините" за втори път удариха гредата, този път след шут на Калъм Хъдсън-Одой.

До края на полувремето гредата още веднъж спря Челси от изравняване. Кавачич стреля от границата на наказателното поле в 38-ата минута, но отправи топката в лявата греда.

Само три минути след това Сесар Аспиликуета успя да преодолее вратаря на гостите за 1:1.

През втората част Жоржиньо, Лукаку, Аспиликуета, Маунт и Хаким Зиеш пропуснаха да вкарат победен гол за "сините" и се стигна до гол.

В продълженията Маркос Алонсо изведе Челси напред с гол в 105-ата минута (2:1), но в 116-ата Маланг Сар фаулира съперник в наказателното поле и реферът даде дузпа за Плимут. 

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага обаче се превърна в герой и спаси наказателния удар две минути преди края, с което запази резултата 2:1 в полза на своя тим.

Припомняме, че снощи Манчестър Юнайтед се издъни и отпадна от турнира от втородивизионния Мидълзбро след 8:9 след изпълнение на дузпи.